maandag 24 december 2007

Dag 5: Team HBB / SLAM pakt Zilver!!!

In een zwaar bevochten strijd met Marc Sadler en Ian Ainsllie, heeft het team HBB / SLAM bestaande uit Jeroen den Boer, Sanne Botterweg, Martijn Punt en Florence van Mierlo in Durban, Zuid Afrika de zilveren medaille behaald. Aan het begin van dag 5 stond Ian 2 punten achter Jeroen en Marc 7 punten voor.
 
Omdat er op de laatste dag nog 4 wedstrijden geplanned stonden was alles nog mogelijk. Marc Sadler bleek de laatste dag practisch onverslaanbaar met drie eerste plaatsen en een vierde. Na de 2de race besloot team HBB / SLAM om vol voor de zilveren medaille te gaan strijden met Ian Ainsllie, die op dat moment maar 1 punt achter hun stond. De derde wedstrijd won Team HBB/SLAM de start van Ainsllie en werd de wedstrijd in volledige matchrace modus uitgezeild. HBB/SLAM werd 3de en Ainsllie 4de. Helaas was er nog 15 minuten tijd voor het wedstrijd committee om ook nog een 4de wedstrijd er uit te persen. Hierdoor mocht een 2de wedstrijd worden afgetrokken. Daardoor kwam Ainsllie plotsteling 2 punten voor het team van Jeroen en moest HBB/SLAM in de laatste wedstrijd nog 2 plaatsen voor Ainsllie eindigen om zilver te behalen, of Ainslie buiten de top 8 te zeilen. Dit laatste werd de taktiek voor de finale wedstrijd.
 
Bij de laatste start kon HBB / SLAM Ainsllie in de wachtkamer parkeren boven het startschip, waardoor het hele veld alvast naar de bovenboei kon vertrekken. Na 45 seconden wachten was Ainsllie het blijkbaar zat en maakte een indring start. Dit was het moment voor Jeroen om protest vlag te zetten en te gaan zeilen voor zilver en Ainsllie al rondjes draaiend achter te laten bij de startlijn. Na wederom een schitterende inhaal race van zowel team Ainsllie als HBB / SLAM finishden de teams op respectievelijk op de vijfde en tweede plaats waardoor Goud naar Team Orion van Marc Sadler, Zilver naar Team HBB / SLAM van Jeroen den Boer, en Brons naar team Eikos van Ian Ainsllie ging.
 
Na een fantastisch evenement is het hele team dik te vreden met het behaalde eindresultaat, en kijkt het nu al weer uit, om in Augustus 2008 de strijd weer aan te gaan op het WK op Lake Ontario, in de staat New York.
 
Team HBB / SLAM
vanuit Durban, Zuid Afrika

3 opmerkingen:

Heiko & Lineke zei

Getuigd van een hoogwaardig tactisch inzicht met durf uitgespeeld. Een gaaf en cool team waardig die onder alle omstandigheden doordachte besluiten neemt. Onze grote waardering, ook voor het opnieuw inzichtelijk maken van de omstandigheden en jullie tactisch spel.

Het profteam Eikos/Ian Ainslie het nakijken geven zal de kik van het Zilver extra hebben vergroot. Kortom, Jeroen en team jullie hebben een zeer goed visitekaartje afgegeven.

Ook de twee andere Nederlandse teams, van harte gefeliciteerd met de goede klassering.

Voor morgen een Gelukkig Kerstfeest. Geniet van jullie laatste dagen in de de Zuid Afrikaanse natuur en van de Kerst dis bereid door de ingehuurde kok (of kokin).

Met instemming kennis genomen van jullie voornemen om in augustus deel te nemen aan het wereldkampioenschap in de USA.

Voorspoedige thuisreis en daarna een gelukkig, sportief en tactisch 2008 toegewenst.

Heiko en Lineke

theom zei

spannend verslag over een tactische zeer goed ingeschatte en uitgevoerde laatste zeildag!
theo+conny

Unknown zei

Jeroen, Sanne, Martijn en Florence,
Gefeliciteerd met jullie zilverenmedaille!
Bedankt voor de leuke verslagen en ook voor jullie de beste wensen voor 2008.

Wouter