donderdag 20 december 2007

Dag 4: Wind en Golven en vooral Zout!

Na anderhalf uur wachten om de haven te mogen verlaten in verband met vier zeeschepen die naar binnen moesten konden we uiteindelijk om 11 uur naar buiten. De golven bleken hoog en de vlagen hard.
 
Terwijl wij nog even aan het inzeilen waren bleek het committee vandaag ineens haast te hebben en waren ze al aan de start procedure begonnen. Helaas waren we te laat voor het startschot en sloten we achteraan aan vanaf de pin. (Alleen Kasper wist ons te overtreffen in slecht starten). Vervolgens zijn we aan onze inhaalslag begonnen! Elfde bij de eerste bovenboei, negende beneden, achtste bij de tweede bovenboei en zevende bij de laatste benedenboei. In het laatste kruisrak pakten we nog twee boten en wisten vlak achter de top vier met Ainsllie en Sadler boven te komen. Helaas brak in het laatste voordewindse rak onze neerhouder waardoor we halverwege de spi hebben laten zakken en veilig naar de finish zijn gezeild.
 
Voor de start van de tweede wedstrijd zijn we hard aan de slag gegaan om de neerhouder weer provisorisch in elkaar te zetten. Dat was niet makkelijk onder de condities van hoge golven en wind maar het is ons goed gelukt. Helaas zorgde dat er wel voor dat we de tweede start procedure nog steeds druk bezig waren met de boot in plaats van met starten. We zijn toch niet slecht gestart en zijn als een speer naar boven gevaren. We kwamen bij de tweede helft van het veld boven. Daarna werd het een ware veldslag met vele chinese gijpen, gebroken materiaal en zwemmende crewmembers om ons heen. Wij hebben alles heel gehouden en het was een genot om voordewind de golven af te surfen. We hebben hard gewerkt en zijn uiteindelijk weer als vijfde gefinishd.
 
In al zijn wijsheid heeft het committee, nadat er maar 21 boten voor de derde start nog aanwezig waren, besloten om morgen weer verder te gaan. Wij staan na vandaag weer tweede overall, achter Marc Sadler en voor Ian Ainsllie. Het protest dat tegen ons is ingediend is niet ontvankelijk verklaard, het resultaat van de eerste wedstrijd blijft dus staan. Morgen is het crunchtime met nog drie wedstrijden te gaan en zeven punten in te halen.
 
Team HBB/SLAM
Durban, SA.

1 opmerking:

pieter zei

wij hebben er alle vertrouwen in, dat jullie de trukedoos weer op tijd open trekken. houd je kop koel ondanks de warmte en vooral de lol van het spelletje blijven zien hoor... ik hoop dat jullie vervangend materiaal kunnen krijgen daar maak er anders maar een creatie van die werkt.
SUCCES van Anna en PP