woensdag 20 augustus 2008

Practice Race WK J22

Waar Eelco een mooie 3de plek liet noteren in de practice race, had edgar er meer moeite mee doordat ie de draaiing naar links niet te pakken had op een eerg lange start lijn.

Niels Blok:

Om 14.00 locale tijd was het dan zover! De practice race ging van start op een startlijn die uit 2 delen bestaat en erg lang is waardoor het onmogelijk is om binnen de 5 minuten van zijde van de startlijn te wisselen. Zoals zo vaak deed niet idereen mee met de practice race maar de helft was toch verschenen aan de start waaronder de 3 Nederlandse teams. In 1 keer goed weg waarbij er ongeveer 10 boten te vroeg waren die dat te horen kregen via de Marifoon; een prima systeem. De lengte van het eerste kruisrak is aangepast aan de lange startlijn en het groot aantal deelnemers, een prima oplossing.

Edgar:

Right side looked favoured but left won, we werent there.. Only 6 knots of wind with hugehuge waves: Monday night a cold front passed with heavy thunder & lightning (everything is BIG in the US) which had created a big swell from the North, Tuesday morning the front had passed but the waves were still there.. difficult stearing, difficult trimming. Anyway, good to be out there, half of the fleet didnt sail the practise race, and the other half didnt make the start in time but it was good to get on the way.

Vandaag is de start om 10.00 dus 16.00 Nederlandse tijd staan er 3 wedstrijden op het programma, de voorspelling voor woensdag: is een "stabiele"  3 - 4 knopen wind uit noord-oostelijke richting

Geen opmerkingen: