donderdag 21 augustus 2008

Dag 1 WK J22: zeilen zonder wind

Het weer

Door een hoge druk gebied in de buurt stond er niet heel veel wind. 5 knopen in het begin die langzaam wegzakte betekende dobberen geblazen voor de 105 teams.

Toch nog 1 wedstrijd

Na een niet afgemaakte start poging werd het wachten op een soort "zeewind" uit het noorden... Na een general recall ging het de 2e keer goed en de vloot was weg.

Eelco:

Quote Niels: "Wij hoorden ons boegnummer op de VHF en moesten dus terug (later bleek dat het niet 02 was die genoemd werd maar 102). Bij weinig wind en in zo'n veld geen pretje." Het was niet gemakkelijk vandaag met vele draaiingen, grote drukverschillen en chop. Om een lang verhaal kort te maken. We zijn in de eerste wedstrijd 30e geworden. Geen goed begin om het maar voorzichtig te zeggen. Het goede nieuws is dat we alleen maar naar voren hebben gezeild nadat we opnieuw gestart waren.

Edgar:

Quote van Bastiaan: Imagine the constant flogging of the sails on the bypassing waves, imagine a spinnaker hanging from the mast like a leave of salad way passed the "best before" date written on its package. The race turned from a thriller into a horror movie."

Volgens mij moet dit een dejavu zijn, ik kan me nog een soortgelijke wedstrijd in La Rochelle herrineren. Uiteindelijk wist het team van edgar als laatste binnen de tijdslimiet te finishen op de 62ste plaats.

Philip:

Na een general met Z vlag liep het team van philip 20% straf op door over de lijn te zijn gespot. Bij de tweede start waren ze weer te vroeg en zijn ze terug gegaan. Uiteindelijk toch nog mooi naar een 40ste plek gezeild maar door de straf uiteindelijk 66 punten opgelopen.

Marc Sadler:

De huidige wereld kampioen kreeg het uiteindelijk toch voor elkaar om zijn boot door de douane te krijgen, maar de eerste wedstrijd was nog geen doorslaand success. Hij kwam niet verder dan een 54ste plaats.

De top 5:

    Jeffrey Todd USA 1329
    Jim Barnash  USA 1207
    Fred Hunger USA 744
    Kiki Werner  USA 354
    Kevin Doyle USA 489

Geen opmerkingen: