dinsdag 19 augustus 2008

105 deelnemers op WK J22 in Rochester

OK, wij zijn er zelf niet bij, maar desondanks zal ik proberen iedereen op de hoogte te houden van wat er op het wk gaande is.

Wedstrijd schema:

Vanavond (Nederlandse tijd) begint de practice race en morgen is dan de eerste echte wedstrijd serie. Zondag weten we dan wie zich in 2008 Wereld kampioen mag noemen.

De nationaliteiten die meedoen:

90 Verenigde Staten
3   Nederland
1   Zuid Afrika
1   Argentinie
1   Maagden Eilanden
1   Frankrijk

De huidige wereldkampioen:

Marc Sadler uit Zuid Afrika, die in december 2007 ons in Durban, Zuid Afrika van titel af wist te houden, vecht momenteel nog met de Amerikaanse douane om zijn boot vrij te krijgen.

De nederlanders:

Een paar weken geleden voer het team van Eelco Blok al met hun nieuwe 1609 in de VS een wedstrijd die ze ook nog op hun naam wisten te zetten. Naar nu blijkt wel met een boot die 41 kilo te licht aan de start verscheen, maar desondanks een knappe prestatie!

Het team van Edgar koos er voor een paar dagen eerder aan te komen in Rochester om zo ook nog even aan de lokale fundraiser mee te doen. Een wedstrijd van 1 dag met 3 wedstrijden voor het gemak maar even de worlds tune up werd genoemd. Daarin werden ze knap 2de overall achter een team uit de Virgin Islands.

En misschien wel de grote underdog wie zal het zeggen: Philip van den Broek. Die dit jaar weinig gezeild heeft omdat ie veel in China zat voor zijn werk. Heeft besloten de oversteek naar de VS te maken.

De nederlandse boten hebben boegnummers 2, 3 en 4, dus dat wordt makkelijk zoeken in de foto's straks.

Allen heel veel succes gewenst vanuit Nederland en we houden jullie in de gaten!

Geen opmerkingen: