dinsdag 2 juni 2009

Team HMC wint NSR

Een mooiere voorbereiding op de WK op Lago di Garda was niet denkbaar. Met wind variërend van 5 tot 25 knopen en strak blauwe hemel alle vier de dagen vormde de NSR de ideale warming-up. Het team bestond om die reden ook uit de zelfde formatie als volgende week in Italië. Met mezelf aan het roer en Melissa Zwaan en Martijn Punt als trimmers. Nieuw in het team is voordekker/tacticus Joost Kroon, die tijdens deze NSR zijn vuurdoop kreeg in J22 one-design fleetracing.

NSR09ZAT-0504

Tijdens de eerste dag was het voor ons allemaal nog een beetje wennen. De zeilomstandigheden waren met veel zon en 10 tot 15 knopen wind perfect. Met een tweede en vijfde plaats wisten we keurig vooraan mee te doen met een vierde plaats in het algemeen klassement achter Eelco Blok, Marieke Poulie en Michiel van der Meulen.

De tweede dag van de North Sea Regatta waren de races tactisch moeilijk vanwege de draaiende en variërende wind. De wind kon tijdens de race 20 tot 30 graden draaien en oplopen van 5 tot 20 knopen. Met een serie van 2-4-4 waren we opgeklommen naar de tweede plaats.

Dag 3 was zo mogelijk nog variabeler, soms zag je ze aan de ene kant dobberen terwijl ze aan de andere kant met een knik in de schoot naar de bovenboei planeerden. Deze dag waren de shifts en vlagen belangrijker dan de stroming. We pakten vandaag onze eerste overwinning in het evenement, na een start bij de pin-end (links) bleek dat rechts toch voordeliger was. Om daar te komen moesten we over stuurboord een paar boten voor laten gaan, maar uiteindelijk kwamen we toch als eerste bij de bovenboei. Met een dagserie van 1-4-4, stonden we inmiddels eerste overall, drie punten voor de Gill-Dames.  

By Linda de Vries-Rijkuiter

De laatste dag stond in het teken van verdedigen, met nog drie teams op onze hielen die ons van de vierde NSR overwinning op rij konden weerhouden hadden we nog een zware dobber. Ons grote voordeel was dat onze slechtste resultaten tot nog toe een 4 en een 5 waren en dat mocht het vandaag helemaal mis gaan, we vandaag eventueel nog onze aftrek wedstrijden konden varen.

Het team van Michiel van der Meulen was bijzonder goed op dreef en maakte het ons nog moeilijk met een eerste en een tweede plaats. Een vijfde en een vierde plek waren genoeg om iedereen voor te blijven en onze 4de NSR overwinning op rij te behalen.

By Linda de Vries-Rijkuiter

Vanavond thuis de boot afspoelen en klaar maken voor de trip naar het Garda Meer. Voor diegenen die de resultaten willen zien: die zijn te vinden op de NSR website. Vanaf volgende week zijn hier onze avonturen in Italië te volgen.

Geen opmerkingen: