dinsdag 16 juni 2009

Dag 1, 4de overall

Vandaag stond in het teken van veel wind, eigenlijk al direct 100 meter uit de haven stond er windkracht 4 die opliep tot een knoop of 35 tussen de wedstrijden.

De eerste wedstrijd was met 25 knopen nog een makkie, onze start aan de rechterkant was prima, Ronald Veraar was met zijn pin start de koning en liet zich ook niet meer bij halen. Wouter Kollman werd 2de vlak voor Gaston. Door een mislukte gijp kozen we uiteindelijk de verkeerde onderboei waardoor we 2 plaatsen weggaven en uiteindelijk 5de plek scoorden.

Voorafgaand aan de tweede wedstrijd trok de wind nog wat aan tot over de 30 knopen. Deze keer wel de linker gate gepakt en de 12+ knopen gehaald voordewind, zie foto beneden! Bij de onderboei konden we Kasper zijn hoogte niet evenaren waarna we een tussenklap moesten maken op weg naar de berg. De top 3 bestond uit Gaston Loos, Ronald Veraar en Kasper Kieft. Wij werden wederom 5de.

Team HMC met 12 knopen downwind

Met onze tong op het dek, moesten we nog een derde race varen.  Die begonnen we goed met een 2de doorkomst bij de eerste boei. Echter bij de onderboei moesten we een klein gaatje laten aan het team van Gaston Loos, die daar dankbaar gebruik van maakte. In het laatste voor de windse rak leken we hem nog even in te halen, maar met een mooie actie wist ie nog net voor ons de laatse onderton te pakken waardoor we 4de werden.

Alle resultaten zijn te vinden op: J22 results - Fraglia Vela Ariva

Geen opmerkingen: