maandag 15 september 2008

Team HMC Nederlands Kampioen

Op de laatse dag was het prachtig weer. Een zonnetje en een windkracht 3 zorgde voor ideaale omstandigheden. In tegenstelling tot de eerste 2 dagen, waarin de wind behoorlijk stabiel was, was het vandaag een en al winddraaing.

2008-09-12_ZVW_J22_209

Met Eelco vlak achter ons in het klassement was hij onze belangrijkste tegenstander in de eerste wedstrijd. De wedstrijd werd gewonnen door team Jabulani, wij finishten als 2de met maar 1 doel en dat was Eelco Blok achter ons houden. De 2de wedstrijd ging alles mis. De start was niet briljant en het eerste kruisrak draaide wind precies tegen onze slagen in. Hierdoor kwamen we in het achterveld bij de eerste boei. Ook onze concurrenten edgar en eelco lagen eveneens achteraan. Team Jabulani wist uiteindelijk 5de te worden en wij werden 8ste Eelco Blok eindigde als 13de.

2008-09-12_ZVW_J22_203

De laatste wedstrijd moest uiteindelijk de beslissing brengen. Edgar had inmiddels het gat met ons weten te verkleinen tot 4 punten terwijl Eelco juist op 8 punten achterstand kwam.

In het eerste kruisrak van de laatste wedstrijd kwam de wind in eerste instantie van 2 kanten. Hierdoor kwamen de mensen in het midden in de problemen. Echter won de windrichting aan de bakboord kant (waar wij zaten) Edgar en eelco zaten meer aan stuurboord dan wij. Uiteindelijk haalden we als 5de de eerste bovenboei. Waarna wij als 2de wisten te finishen.

Dankzij dit resultaat konden we met de hoofdprijs er van door gaan en is onze missie om de titel terug te halen geslaagd!

P9140143[1]

Namens het hele team wil ik hierbij de watersport vereniging Workum en de wedstrijdleider Hans Juray in het bijzonder bedanken voor het organiseren van een perfect Open Nederlands Kampioenschap.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gefeliciteerd!!!!
Groetjes Marieke Jongens