zondag 7 september 2008

Ontroer(en)d einde aan Zuiderzee Regatta

Wind en Meer wind

Zaterdag begon met veel wind (20 knopen) en 2 ontbrekende bemanningsleden. Zowel Sanne als Florence konden door omstandigheden niet aanwezig zijn. Jeroen Kruit had vervolgens de eer om de 2 dames te vervangen.

Hij werd dus ook op beide plekken ingezet. In het aandewindse rak deed hij de taken van de grootzeiltrimmer en voordewind de taken van de voordekker.

De eerste wedstrijd was voor het hele team moeilijk. Allerlei taken an boord bleven liggen, zoals de barbers, de cunningham, het hijsen van de boom. Ook de eerste 2 pogingen van het weghalen van de spinnaker gingen anders dan we met zijn drieen hadden geplanned.

Desondanks eindigden we deze wedstrijd met windvlagen van dik boven de 25 knopen op een knappe 3de plek. Ook de 2de race van de dag wisten we dit resultaat te behalen.

De derde wedstrijd van zaterdag hadden we een briljante start. Wij dachten met zijn allen dat we te vroeg waren gestart maar het committee was een andere mening toegedaan waardoor we door konden varen. Na 200 meter konden we voor het hele veld oversteken en kwamen we met 100 meter voorsprong om de bovenboei. Deze voorsprong hebben we vervolgens de hele wedstrijd weten vast te houden.

Het resultaat na 1 dag was uiteindelijk een 3, 3 en 1 waarmee we met team BananaJama van Kasper Kieft op een gedeelde 2de plaats achter team Jabulani van Edgar Westerhuys stonden.

Zondag

Zondag begon weer met veel wind. Inmiddels iets zekerder over de rolverdeling dan de dag daarvoor gingen we vol goede moed het water op.

De start was OK maar helaas kwamen we niet goed uit in het kruisrak waardoor we als 5de rond gingen. Nadat BanaJama in het voordewindse rak onderuit ging konden we doorschuiven naar de vierde plek.

100 meter voor de onderboei hadden we het team van Ronald Veraar al weer bijna te pakken toen er een knal klonk.

Hoewel er niets naar beneden kwam zetten wisten we alle drie dat er iets wezenlijks kapot moest zijn gegaan. Pas na de onderboei bleek wat het was. Het was de onderste verbinding van het roer met de romp die het had begeven. Hierdoor hield onze zondag helaas nog voor de finish van de eerste wedstrijd op.

Al met al een slechte generale repetitie voor het Nederlands Kampioenschap dat komend weekend van vrijdag 12 tot en met zondag 14 september wordt gehouden.

Geen opmerkingen: