zaterdag 13 september 2008

ONK J22 Workum na 2 dagen

Donderdag,
 
Na een lange barre tocht kwamen we aan in het koude Friesland, alwaar te Workum het Gaastra Open Nederlands Kampioenschap J22 2008 gevaren gaat worden. Door een crash diet zijn we eigenlijk nog 300 gram te veel afgevallen zodat we 275.1 kilo wogen, met kleren aan! Na de inschrijving nog even snel eten en daarna naar ons moederschip, de Brave Molly. Zoals altijd zijn we weer zeer gastvrij ontvangen met een natje en een droogje.
 
Vrijdag,
 
Op vrijdag konden de J's te water. Het was nog behoorlijk warm 's ochtends en er stond nog een waterig zonnetje. De wind stond aan dus alle voorwaarden voor een goede dag zeilen waren aanwezig. Om 11:55 was de eerste start. Door de oosten wind was het hoger wal en was de startlijn een behoorlijk eind het water op. De eerste wedstrijd werd de toon gezet. We hadden een perfecte pin start en kwamen goed boven. Uiteindelijk werden we 3de.
 
De tweede wedstrijd wisten we vanaf de 7de plaats bij de eerste bovenboei de wedstrijd zelfs nog op onze naam te zetten door Edgar in de laatste 50 meter voorbij te varen. De 3de wedstrijd werden we 4de nadat we op de finish na een lange inhaal race net 4 meter te kort kwamen voor plaats 2.
 
Zaterdag
 
De dag begon op zaterdag zoals die vrijdagavond was geeindigd, met heel veel regen. Onze spullen waren gelukkig wel goed droog geworden en met een goed ontbijtje konden we weer goed van start. Het eerste startsein was om 9:55. Vlak voor de eerste boventon was er een shift die erg in ons voordeel uitpakte waardoor we net uit de drukte en op een goed positie achter Eelco blok konden ronden. Die tweede positie hebben we tot de volgende boventon weten vol te houden. Eelco lag een stuk voor ons maar door een perfect benedenwindse rak en laatste sprintje naar de finish hebben we onze 2e eerste plek neer kunnen zetten.
 
Bij de tweede start was inmiddels de zon door gebroken en waren het perfecte condities waarbij we in het zonnetje 3de werden. Het zelfde resultaat haalden we in race 3. De laatste wedstrijd lagen we lang derde met wederom Edgar Westerhuys vlak voor ons. Ook hier wisten we hem over bakboord net onder de layline klem te leggen waardoor we net voor hem konden finishen op de 2de plek.
 
Het resultaat van vandaag: 1, 3, 3, 2
Morgen nog 3 wedstrijden oftewel alles kan nog gebeuren. De grootste concurrenten zijn Eelco Blok en Edgar Westerhuys.

Geen opmerkingen: