maandag 2 juni 2008

SLAM Sailing Team 3de op Pre-Europeans

Afgelopen weekend werd voor de kust van Enkhuizen de Pre Europeans gevaren, het laatste J22 evenement op open water voorafgaand aan de EK.

Zaterdag werden 4 wedstrijden gevaren in moeilijke omstandigheden. De door WV Almere georganiseerde wedstrijden  werden gevaren bij 7 tot 11 knopen wind uit NE op een knobbelig water.

Te vroeg

Voor ons begon de eerste wedstrijd met een te vroege start. We lieten ons een beetje foppen door Philip van de Broek die naast ons lag maar ook te vroeg was. Deze wedstrijd kwamen we niet verder dan een 14de plaats. Dit kwam mede doordat de wedstrijd maar 23 minuten duurde.

Warm draaien

De tweede wedstrijd voeren we inmiddels weer vooraan mee, en konden we afsluiten met een 4de plek vlak achter Hans Duetz. Ook deze wedstrijd duurde maar erg kort met maar 35 minuten voor de eerste 4 boten.

De ultime inhaal wedstrijd

De een na laatste wedstrijd begonnen we niet helemaal super. Doordat we in het eerste kruisrak voor de verkeerde kant van kozen hadden we een grote achterstand op de top 3, die bestond uit Ivo Kok, Thijs Moens en Jenny van der Werf. Maar onze bootsnelheid was bleek superieur en in de 3 rondes die we moesten varen haalden we de een na de ander in. Alleen thijs moens wist ons op de finish nog net 1 meter voor te blijven.

Signaal

Met het zelfvertrouwen op een absolute high gingen we de laatste wedstrijd in. Na een goede start wisten we deze van begin tot eind te domineren met Hans Duetz en Edgar Westerhuys in ons kielzog wisten we deze wedstrijd op onze naam te zetten.

Geen wind

Zondag stond er helaas geen wind en hoewel het wel geprobeerd is kwam er ook echt helemaal niets. Wel hebben we de boemerang (die we tijdens de NSR in het water vonden nog even uitgeprobeerd. Dit moest het committee bekopen met 2 aanslagen op hun schip waarvan er 1 doel trof!

De uitslag:

1. Team Jabulani sailing team, Edgar Westerhuys

2. Biertje, Hans Duetz

3. SLAM Sailing Team, Jeroen den Boer

4. Team Gaastra Stripes, Menno Bron

5. Team Gaastra Jij, Gaston Loos

6. Team Gill, Marieke Poulie

7. Patron, Floris Toetenel

8. Julius, Jenny van der Werf

9. Biglift TU Delft, Thijs Moens

10. Ken je me nog, Rodie van Mackelenbergh

11. Tante Jet, Bas de Regt

12. Jetscream, Falko Braun

13. Biglift TU Delft, Jelte van Stormbroek

14. J/spot, Ivo Kok

15. Little 22, Philip van den Broek

16. Jikke, Dirk Jan Verdoorn

17. Jimba Ittia, Diederik Sarels van Rijn

18. J-Square, Tjerk Joling

19. Terug van weggeweest, Stefan Marechal

20. JoJo, Mike

21. Jotunbat, Bram

Geen opmerkingen: