maandag 30 juni 2008

Dag 1 EK, Team HMC aan de leiding

De dag begon bij de zeilmaker om de spi aan te laten passen op de regels van de klasse. Om elf uur bleek dat de zeilmaker was geslaagd om aan de ene kant 8 cm en aan de andere kant 6 cm weg te werken; we waren door de meting! Om 12:30 was er skippers briefing. De 'hangregel' werd weer eens uitgebreid bediscussieerd en de jury waarschuwde dat er op gelet zou worden.

1e start

Stipt om 14:30 was het startschot van de eerste wedstrijd en daarmee het begin van het EK. Toen we langs een boei zeilden om de stroom te checken, bleek al ons theoretisch voorwerk overboord te kunnen! De stroom stond precies de andere kant op dan wij van te voren bedacht hadden. Onze creativiteit werd dus aardig op de proef gesteld de eerste wedstrijd, mede gezien er geen practice race was georganiseerd.

Blind erin

Ondanks dat de stroom anders was dan we hadden verwacht hielden we ons aan het plan dat we vooraf hadden bedacht. Met een klein beetje meer wind aan de linker kant kwamen we mooi als 2de boven. Stripes van Menno Bron ging aan de leiding en bleef aan de leiding. Onze tweede plek wisten wij ook te behouden. Een goed begin is het halve werk...

Een paaltje

Niet geheel gepland eindigden we in het eerste kruisrak aan de linker kant. Dit pakte echter wel heel goed uit want met 4 bootlengten voorsprong gingen we de eerste boei om. Dit hebben we niet meer uit handen gegeven waardoor de eerste overwinning een feit was.

Gevecht

De derde wedstrijd begonnen we met een slechte start aan de verkeerde, linker kant met een wind die draaide naar rechts. Dit betekende een lange inhaalwedstrijd. Met een eerste doorkomst op de 12de plek bleek dat we nog een hoop hadden in te halen. Bij iedere spreader mark gingen we er weer 3 voorbij en uiteindelijk konden we een 4de plaats noteren.

Klassement

1 NED1333 Team Heerema Marine Contractors
2 NED1215 BananaJama
3 NED1365 Biglift TUDelft
4 NED1141 Sister Act

Geen opmerkingen: