zondag 29 juni 2008

Meting & eerste rondje in de baai van La Rochelle

Vandaag stond de meting op het programma, behalve onze quantum spi kwam alles er glansrijk doorheen. Met het bootje net boven en bemanning net onder het gewicht hebben we ons getrakteerd op een overheerlijk laat ontbijt. De vlag van Heerema Marine Contractors valt goed op aan het stijger.

Heerema Marine Contractors wachtend op wind Heerema Marine Contractors aan het steiger

Om 14:00 uur was er eindelijk wind en konden we een rondje varen. Het eerste half uur was er 5 - 10 knopen wind. Maar in de buurt van Ile de Ré veranderde het kalme water in een wastobbe a la Durban, maar dan op IJsselmeer formaat, met bijbehorende korte chop.

Onder de brug tussen Ile de Ré en het vaste land stond een dikke 20 knopen.  Het kruisrak was tegen de stroom in en duurde daardoor langer dan gehoopt. Het down wind reachen was echter werkelijk grandioos, 20 minuten lang vol plannerend terug naar het wedstrijd gebied, alwaar de wind weer 12 knopen en van variabele richting was.

Morgen moeten we eerst de spinnaker wegbrengen naar de zeilmaker om vervolgens nog even een momentje van rust in te lassen voordat het EK J22 echt van start gaat.

Let the games begin!

Geen opmerkingen: