woensdag 14 oktober 2009

Verslag Cooling Down

Afgelopen weekend was het zover, traditioneel het laatste  evenement voor de Year Ranking, de Cooling Down. We gingen al aan de leiding in de year ranking en met een flinke voorsprong van 26 punten op Gaston Loos. Alleen als als Gaston eerste werd en wij 26ste konden we de leiding verliezen.

Zaterdag stond er een lekker lopend windje die wel vlagerig was. Met onze zieke tacticus Joost aan boord hebben we de eerste wedstrijd er goed door heen geslagen. Twee rondjes waarbij we steady op plaats 4/5 lagen. Bij de finish werd het nog erg spannend met de eerste vier boten die tegelijk bij de finish aankwamen. Vanuit de 4de positie gepen we naar bakboord waardoor de andere boten moesten uitwijken. Door de snelheid van de gijp wisten we iedereen achter ons te laten en als eerste te finishen.

IMG_4083

De tweede wedstrijd was er 1 om maar niet over naar huis te schrijven. Met ons concentratie vermogen van vier goudvissen zijn we totaal de verkeerde hoek in gevaren en kwamen we ongeveer als 20ste de bovenboei rond. Gelukkig waren onze concurrenten met ons mee gevaren en zo lag zowel wij, Gaston als Ronald in de middenmoot. Uiteindelijk gefinisht we toch nog als 12de.

Met pieken en dalen kwamen we de derde wedstrijd gelukkig wel wat beter door na een goede warme chocolade melk uit de thermoskan die we bij het class-event in hoorn gewonnen hadden en verse soep van Loes finishten we vlak achter Ronald Veraar als tweede.

De 4e wedstrijd was de werking van de warme choco weer uitgewerkt en finishten we als 9e. Uiteindelijk stonden we die dag overall 4e met Menno, Wouter en Ronald voor ons.

Zondag

Zondag was het weer toch iets anders dag de dag ervoor. Echte flinke buien met heel veel wind was toch weer een hele ervaring om je daaraan aan te passen.

Nadat Joost lekker had geslapen, Melissa deze keer voor de chocomel had gezorgt hoefden we nog niet eens een wedstrijd te varen of we stonden alweer tweede. De eerste start van zondag was iedereen zo enthousiast dat na een paar keer terug geroepen te zijn door een general recall, helaas voor Ronald, Wouter en de Lake Lanier uit de wedstrijd zijn gehaald door de black flag.

De eerste wedstrijd hadden we een goede start en koos Joost de rechter kant van het veld wat goed uit pakte. Na aardig wat bootjes ingehaald te hebben wisten we helaas Menno niet meer in te halen en werden we tweede.

De 2e en 3e wedstrijden kwamen er van die flinke buien over. In de buien ineens windkracht 6 en geen zicht, na de bui windkracht 3 en nog steeds geen zicht vanwege druppels op brillen en water in de ogen. Het schakelen was moeilijk door de wind en de vlagen die de overhand hadden. Uiteindelijk beide wedstrijden als vierde gefinished.

De laatste wedstrijd was een top afsluiter met nog een heerlijke stortbui tijdens de startprocedure waren we heel goed weg van de start. Wij kozen voor de rechter kant en kwamen als tweede bij de boven boei samen met Falko Braun voor ons die voor de linker kant had gekozen. We wisten de duitser in te halen en de voorsprong uit te bouwen. Uiteindelijk met ruime voorsprong eerste geworden wat ons een top gevoel gaf dat we het weer en de hand hebben.

Overall zijn we dit weekend 2e geworden en daarmee de Year Ranking gewonnen!!

Al met al een mooie afsluiting van een mooi seizoen. Ondertussen zijn we druk bezig met het plannen van het winter seizoen. Dit zal in het teken staan van matchracen en de J22 winterserie maar daarover later meer.

Geen opmerkingen: