zondag 12 juli 2009

Team HMC wint Polish Match Tour Act 6

Nadat de organisatie gister een leuk feestje organiseerde in de City Hall Club moesten we vanmorgen weer om 9 uur bij de briefing zijn voor de loting van de halve finale.

Pomorski en Zbroja hadden zich door hun eerste plaatsen in de poules direct geplaatst voor de halve finale. Zbroja mocht vervolgens kiezen wie hij als tegnstander wilde hebben en koos uiteindelijk ons.

In de eerste wedstrijd verloren we de start en konden we niet de controle terug krijgen. In de tweede wedstrijd trokken we de controle weer naar ons toe door agressiever te varen en onze tegenstander continue op te jagen. Deze tactiek werkte uitstekend en leverde na 2 gewonnen wedstrijden een plek in de finale op.

Szczecin_Waly_2__52

In de Finale moesten we tegen Pomorski die in de andere halve finale had afgerekend met Sawicki. In de finale leken we de eerste wedstrijd te verliezen. Tot we in het laatste downwind rak weer naast Pomorski wisten te komen. Unaniem besloten we nog een rondje naar de bovenboei te doen. Alleen Pomorski en de jury vonden twee rondjes wel genoeg en Pomorski won daarmee de wedstrijd.

In de tweede wedstrijd wisten we tijdens de prestart Pomorski 2 penalties aan te smeren waardoor hij direct zijn eerste penalty moest nemen. Hierdoor konden we met een voorsprong beginnen aan de 2de wedstrijd en kwam de 1-1 niet meer in gevaar.

Race 3 begon gelijk, en resulteerde in een tackduel van de start lijn tot de bovenboei. Dit duel wisten we te winnen door onze soepelere dubbel-tacks. Ook deze voorsprong gaven we niet meer weg.

Inmiddels stonden we dus voor met 2-1 en hadden we nog 1 overwinning nodig voor het goud!

In de laatste wedstrijd wilde Pomorski geen penalties op lopen. Hierdoor maakte hij het ons makkelijk om gelijk met hem te starten. Wij zaten echter aan de gunstige rechterkant en wisten hem in het eerste kruisrak onder de bomen aan de linker oever te parkeren en er vandoor te gaan. Met een half rak voorsprong wonnen we ook race 4 en daarmee de Polish Match Tour Act 6.

IMG_3738

Bij de prijsuitreiking werd ons verteld dat we het eerste NIET Poolse team waren dat een Polish Tour act weet te winnen. Na lof van iedereen te hebben ontvangen zijn we weer vertrokken naar Nederland.

Geen opmerkingen: