maandag 19 december 2011

Team den Boer 2de op Heiner Matchrace Winter Serie Stage 1

Nadat er in November geen wind en geen zicht was, konden we 17 december dan eindelijk aan de gang in Lelystad.

De 6 deelnemende teams waren gesplitst in 2 poules van 3, waarbij de winnaar van de poule direct naar de finales zouden gaan, de nummers 2 voor plaats drie zouden strijden en de nummers 3 voor plaats 5.

Deze zaterdag deden de volgende teams mee:
Team Berend Jan Edens
Team Martijn van Eijk
Team Dirk-Jan Korpershoek
Team Jelmer van Beek
Team Frans Hin
Team Jeroen den Boer 
Ons team bestond uit:
Jeroen den Boer
Martijn Punt
Joost Kroon
Thomas Allart
Floris Toeternel 
Tijdens deze serie kreeg ieder team een jeugdige 6de teamlid mee. Rozemarijn Peeters kreeg bij ons aan boord de taak om naast mij bij ieder protest de vlag op te steken en mocht Joost helpen met het weghalen van de spinnaker. Vlak na de eerste wedstrijd verloren we de controle en gingen in de Chinees waarna we de spi in het water kwam. Floris kwam verstrengeld met de spischoot en ging met spi en al mee het koude Ijsselmeer in. Nadat we de boot hadden laten nakijken konden we gelukkig weer door. Maar Floris werd naar de wal gebracht. De rest van de dag kregen we diverse vervangers uit de jeugdploeg om als grootzeiltrimmer mee te varen. Ook met de nieuwe grootzeiltrimmers wisten we de poule te winnen met 2-0.

In de finale moesten we het opnemen tegen het team van Berend Jan Edens. Helaas verloren we de finale in een spannende best of 3 met 2-1. Bij controle in het ziekenhuis bleek Floris enkele pezen in zijn hand verrekt en ingescheurd te hebben.

Volgende wedstrijd is Heiner Matchrace Winter Serie Stage 4 in op 18 en 19 februari

Geen opmerkingen: