zondag 11 december 2011

Merry Christmas (Match Race) !!!

De dag begon tegen Rosinski, die het ons lastig maakte in het eerste upwind rak om en om leebowend naar de bovenboei gingen we toch met een bootlengte voorsprong rond. Maar bij de spi set vond hij het handig om de spi onder de boot door te hijsen. Dit bleek niet de snelse manier te zijn waardoor we deze wedstrijd met een confortabele voorsprong zonder moeite wisten te winnen.

De volgende wedstrijd moesten we het opnemen tegen de Poolse dames. Bij de start hadden we ze al op anderhalve bootlengte. Vervolgens was het controleren en uitvaren.

Na drie flights wachten mochten we de laatste wedstrijd van de round robbin tegen de Hongaar. De vorige wedstrijd maakte eigenlijk voor de stand in de poule al niet meer uit, maar we wilden de round robbin wel heel graag zonder verlies afsluiten. De start ging gelijk op, helaas kwamen na de start wel in een leebow terecht. Maar dankzij een betere boothandeling in het daarop volgende tack-duel wisten we hem nog voor de bovenboei een penalty aan te smeren en hem voorbij te varen. Vervolgens vormde hij tijdens het spinakerrak geen gevaar meer en konden we ook derde wedstrijd op onze naam schrijven en daarmee zonder puntverlies de Christmas Match Race in Brindisi op onze naam zetten.

Volgende week alweer ons volgende evenement in Nederland, de uitgestelde Act 1 van de Team Heiner Winter Match Race Serie.

Geen opmerkingen: