maandag 10 mei 2010

Team HMC 3de op Spring Cup

Afgelopen weekend werd het derde evenement voor de yearranking gevaren. De J22 klasse voer in Medemblik samen met de Maxfun en de J24 klasse de door Hollandia op het IJsselmeer bij Medemblik georganiseerde Spring Cup.

S’ochtends was het even spannend of we onder de gewichtslimiet zouden blijven maar uiteindelijk hadden we nog 1.6 kilo over.

Zaterdag begon met heel weinig wind. En een verhuizing van de baan naar een plek met iets meer puf. Om 13.30 konden we dan eindelijk varen in een bouwende 5 knopen wind die in de 2de wedstrijd opliep tot 20 knopen. Met een derde en een tweede plaats sloten we de eerste dag als eerste af, samen met Eelco Blok die dankzij een eerste en een vierde plek ook op 5 punten stond.

S’avonds kon iedereen weer op adem komen op de door de J22-klasse georganiseerde borrel bij Brakeboer, die gevolgd werd door een heerlijke pastamaaltijd. Om half 10 kwam er echt leven in de brouwerij dankzij de band “Black Sugar”.

Ons team verliet de borrel om middernacht om nog een “klein” beetje fit aan de start van zondag te beginnen.

Zondag stond de eerste start om half 11 op het programma. Dat beetje fit viel toch iets tegen. John den Engelsman had een super dag en zette een 1,2,3 neer terwijl Eelco maar iets beter dan wij zeilde maar daardoor wel tweede werd. Uiteindelijk zetten we zelf een serie van 3,13,5 neer.

Al met al geen slecht resultaat op het altijd lastige IJsselmeer.

In de nationale Year Ranking behouden we de leiden.

Geen opmerkingen: