woensdag 12 mei 2010

EK Matchrace – Dag 1 (update#2)

19.35

Om drie uur konden we dan eindelijk van start, poule A had zijn eerste roundrobin afgerond. Als eerste moesten we tegen Marinho, voor de start waren we allemaal wat zenuwachtig maar dat verdween al snel in de prestart. Hoewel we wat vroeg naar de start toe draaide en dus werden opgejaagd wisten we bijna gelijk te starten. Onze eerste paar tackjes op het EK gingen iets minder soepel dan we hadden gehoopt en dus verloren we de tackduels. Met 3 bootlengten achterstand bij de boven boei begonnen we aan de eerste downwind. Hierin wisten we terug op zijn spiegel te komen. In de tweede upwind verloren we weer een bootlengte of twee. Helaas kwamen we in het laatste downwind een 3/4 bootlengte te kort voor de overwinning.

De tweede race was tegen Ebler. Ondertussen was de wind volledig weg en was het zoeken geblazen naar pufjes wind. In de upwinds leken we wederom in de tackjes iets te kort te komen met de dik overlappende genua. Maar voor de wind konden we telkens weer terug naar de spiegel. Uiteindelijk verloren we deze race ook.

Samengevat hebben we onze eerste twee races verloren. Dit waren echter ook de twee hoogst geplaatsten in onze poule. Morgen ochtend mogen we nog drie wedstrijdjes varen.

Dan is het weer de beurt aan de heren uit poule A.

13.34

Inmiddels hebben de dames 3 flights gevaren, en de heren (open) slechts 2, die zijn nu met hun derde flight bezig.

Ondertussen komt er wat bewolking op zetten en daarmee als het goed is een stabieler westen wind.

Lets hope… want wat er nu staat is echt dobberen.

11.43

Alle matches in de eerste flight zijn een half uur geleden afgebroken toen de wind volledig weg viel. Ondertussen is de wind op het binnenmeertje steady 4 knopen en is Renee Groeneveld in haar eerste pre-start van de eerste flight bezig.

Op de baan van de “Open” EK lijkt nog geen druk te staan en dus is het voor ons nog even geduld hebben.

Geen opmerkingen: