maandag 15 maart 2010

Lissie wint J22 Winterserie

Team Heerema Marine Contractors bestond deze winter uit veel verschillende leden. Melissa Zwaan was deze winter de enige vaste kracht aan boord. Op de eerste winterserie (November) bestond Team HMC uit: Jurjen Feitsma, Melissa Zwaan, Martijn Punt en Joost Kroon. Die dag werd met een 11de en een 1ste plek de 3de plaats in het in het dagklassement gehaald achter de teams van Gaston Loos en Thomas Allart. Tijdens de tweede winterserie in december bestond het team uit Tjarco Timmermans, Melissa Zwaan, Ivan Peute en Sander Speet. Dit keer behaalde het team de 3de plaats achter Eelco Blok en Marieke Poulie met een 6de en een 2de plaats.


De laatste winterserie stond er een koude windkracht 4 - 5 met flinke vlagen en enorme wind-shifts. Met een voorsprong van slechts 100 punten in het overall klassement op het team van Wouter Kollman was het nog erg spannend ook de teams van Ronald Veraar en Menno Bron maakten nog kans op de overwinning in het eindklassement. Team HMC deed dit keer mee in de basis formatie bestaande uit Jeroen den Boer, Melissa Zwaan, Martijn Punt en Joost Kroon. Ondanks dat het team deze winter weinig als compleet team had gevaren bleek dat het matchracen in J22's en Maxfun 35's deze winter een goed alternatief waren. De boothandling was goed en op tactisch gebied werden goede beslissingen genomen. Dit resulteerde in een 1ste en een 3de plek. En daarmee de overwinning in het eindklassement van de winterwedstrijden voor team HMC.


Er zijn ook Foto's gemaakt door sailreport.nl deze zijn te zien op: http://www.sailreport.nl/nieuws/ook-braassemzeilers-ontwaken-uit-winterslaap

Geen opmerkingen: