maandag 8 maart 2010

The Flying Cloggies winnen TH Spring Matchrace Stage 2

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Na een hele lange winter zonder matchracen in Nederland was dit weekend eindelijk het ijs in Lelystad weg. Bij team Heiner werd er tussen 3 teams gestreden om de overwinning en een plaats in de finale op 27 maart.

The Flying Cloggies

Team the flying cloggies bestond uit het J22 team "Heerema Marine Contractors" bestaande uit: Joost Kroon, Martijn Punt, Melissa Zwaan en Jeroen den Boer. Aangevuld met Ronald Veraar en Constantijn Weber.

Stage 1

Op zaterdag stond er een dikke windkracht vier tot vijf, wat met noord-oosten wind voor behoorlijke golven zorgde. De dag begon met inslingeren. Even een round-robin om in te komen zonder spinaker en niet voor het echie. Nadat iedereen weer even vertrouwd was geraakt met de boot konden we allemaal los gaan.

Deze dag moesten we het opnemen tegen Team Heiner 1 onder leiding van Roy Heiner himself en tegen het team van Klaartje Zuiderbaan.

Onder de zware omstandingheden waren de teams erg aan elkaar gewaagd. Het team van Roy heiner wist met 2-1 van Jeroen den Boer te winnen en met 3-0 van het team van Klaartje terwijl het team van Jeroen den Boer met 2-1 van het team van Klaartje Zuiderbaan won.

Daarmee was de eindstand van stage 1

1 Team Heiner 1 - Roy Heiner (5 wins uit 6 races)

2 Team Flying Cloggies - Jeroen den Boer (3 wins uit 6 races)

3 Team Zuiderbaan - Klaartje Zuiderbaan (1 win uit 6 races)

Stage 2

Zondag was een kompleet andere dag, bij aankomst in Lelystad was het -3 en lag er een ijslaagje op het dek en rond de boten. Uitstel volgde , want matchracen met een glad dek, zonder reling is levensgevaarlijk. Rond 10 uur was het dek van beide boten ontdaan van ijs en was de temperatuur iets boven het nul punt gestegen en kon er gezeild worden.

De teams die deze dag mee deden waren Team Heiner 2 onder leiding van Gaston Loos, het team van Klaartje Zuiderbaan en team Flying Cloggies in de zelfde samenstelling als zaterdag.

Met de lessen die we geleerd hadden zaterdag waren we een stuk feller en allerter in de pre-start. Flying Cloggies wonnen met 3-1 Gaston Loos en met 4-0 van het team van Klaartje terwijl het team van Gaston Loos met 3-1 van het team van Klaartje Zuiderbaan won.

Daarmee was de eindstand van stage 2:

1 Team Flying Cloggies - Jeroen den Boer (7 wins uit 8 races)

2 Team Heiner 2 - Gaston Loos (4 wins uit 8 races)

3 Team Zuiderbaan - Klaartje Zuiderbaan (1 wins uit 8 races)

Hiermee plaatsen het team van Roy Heiner en The Flying Cloggies zich voor de finale op 27 maart.

Met pasen zullen "The Flying Cloggies" naar Hamburg afreizen om daar deel te nemen aan Alster Act 17 in de jacht naar een plek in de top 50 van de ISAF World Matchrace Ranking aan het eind van het seizoen.

Volg de verrichtingen van het team via http://www.clubracer.be of op de pagina van het team via http://ned1333.blogspot.com

Jeroen den Boer

Geen opmerkingen: