donderdag 3 juli 2008

Dag 4 EK, Mokerslag uitgedeeld door Team HMC

De wind kwam stabiel uit het westen en was windkracht 3, langzaam toenemend tot windkracht 4+. Hier en daar een stapelwolk boven land.

Wedstrijd 8

Zijn we in het midden gestart, en iets links van het midden naar de bovenboei. Daar kwamen we als eerste rond vlak voor Team Gill. De voorsprong werd uitgebouwd tot 150 meter waarna we overgingen op verdedigen tot de finish waar we als eerste door gingen.

Wedstrijd 9

Hier was de start bij het schip gunstiger dan aan de pinzijde. Als tweede boot bij het schip hadden we een briljante start waardoor we ook deze wedstrijd als eerste boven kwamen. Dit keer was de voorsprong zo groot dat we onze eigen wedstrijd hebben kunnen uitvaren. (wederom 1ste)

Wedstrijd 10

Wederom was het starten aan stuurboord zijde. En weer waren we goed weg, zo goed dat we zelfs even twijfelden of we niet te vroeg waren. Echter snel besloten  we daar maar niet van uit te gaan. Vervolgens ging de individueele terugroep er uit toen PrincipJessa terug ging.

Nadat we als 4de boven kwamen besloten we te gijpen. Dit pakte goed uit. De benedenboei kwamen we als eerste rond, waarna we ook deze wedstrijd niet meer uit handen gaven.

Wedstrijd 11

De start was wederom goed, maar doordat we dachten dat het een algemene terugroep was verloren we zo'n 20 meter op de start. Uiteindelijk kwamen we toch als eerste boven. In het 2de kruisrak kwam de aanval van 2 kanten. Hierbij kozen wij voor het midden en werden we uiteindelijk door zowel van links als van rechts ingehaald. En kwamen we als 4de boven.

Voor de wind wisten we Jabulani weer in te halen en uiteindelijk finishten we in een zeer spannend laatste kruisrak als 3de.

Klassement

Met nog 1 dag te gaan:

15 pnt - NED1333 Team Heerema Marine Contractors
31 pnt - NED1385 Stripes
31 pnt - NED1141 Team Gill
35 pnt - NED1215 BananaJama

Waarschijnlijk worden er nog maar 2 wedstrijden gevaren morgen en dan zijn we klaar en wederom Europees Kampioen.

Mochten er toch 3 wedstrijden worden gevaren hoeven we slechts 1 keer bij de eerste 9 te eindigen om onze titel te prolongeren.

Wij slapen lekker vanavond...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gaat wel lekker he!! Ik feliciteer jullie morgen pas, maar volgens mij zou het eventueel nu al kunnen..

Goed gevaren!!


Greets vanaf een warm en winderig Lanzarote!!

Niels

Anoniem zei

vrijdag nog even gas en gaan