woensdag 2 juli 2008

Dag 3 EK, Team HMC slaat toe

Vanmorgen begon met 24 knopen toen we brood bij de bakker gingen halen. Echter toen we bij de start aan kwamen om 12 uur was er nog maar een knoop of 9.

Na wat uitstel kwam er dan eindelijk de 5de wedstijd.

wedstrijd 5

Inmiddels was de wind nog verder afgenomen. Nadat we als 5de om de bovenboei kwamen wisten we in het voor de windse rak een goede klap naar rechts te maken. Behalve nrs. 2 en 3 wist de rest de tijdslimiet niet te halen. Daarmee kregen de overige 16 deelnemers een DNF.

wedstrijd 6

Vervolgens moesten we ruim 2 uur wachten op wind. Ook deze wedstrijd kwamen we als 5de boven maar maakten we een foutje naar de spreader mark waardoor we daar pas als 8ste omgingen.

Bij de volgende bovenboei lagen we al weer 5de. In het laatste downwind wisten we dankzij een hogere bootsnelheid onder de nummers 1 tot en 4 door te lopen en de wedstrijd te winnen.

wedstrijd 7

De 3e wedstrijd begon rond 18:00u, beetje laat voor die Hollanders die dan eigenlijk het liefst al aan het eten zijn. De eerste start was een general en de tweede bijna nog rommeliger. We kwamen in de tweede helft van het veld bij de boventon aan. Uiteindelijk wisten we de aansluiten met de top 4 wel weer te pakken maar ze niet meer voorbij te gaan.

Daarmee kwam ons resultaat voor vandaag op 1,1,5.

In het klassement staan we 1ste

1 - 13 pnt - NED 1333 Team Heerema Marine Contractors

2 - 17 pnt - NED 1215 BananaJama

3 - 20 pnt - NED 1141 Team Gill

Geen opmerkingen: