maandag 12 mei 2008

Slam Sailing Team Wint North Sea Regatta

Tijdens 4 tropisch zonnige dagen zeilen op de Noord Zee voor Scheveningen zijn we er dit jaar weer in geslaagd om in de J22 klasse de NSR op onze naam te zetten!

 NSR08MAA175

Het doel voor vandaag was om voor Team Jabulani en Meijers te eindigen. Zij waren onze grootste concurrenten.

De eerste wedstrijd was voornamelijk lastig, boothandeling kon beter, maar het grootste probleem was dat we niet in staat waren op tijd over te steken vanaf zee naar de eerste boei, waardoor we met het stromende water mee werden genomen en uiteindelijk halve wind terug moesten zeilen naar de de eerste bovenboei.

Deze wedstrijd finishten wij als 11de terwijl onze directe concurrent Edgar Westerhuys een verbazende 19de plek voer. Eelco Blok echter werd 3de waardoor hij 1 punt voor ons kwam te staan.

Met nog 1 race te gaan kon Edgar ons niet meer in halen, maar moesten we nog wel een puntje weten terug te halen bij Eelco.

In de laatste wedstrijd wist Eelco niet mee te komen en wij wisten de wedstrijd van het begin af aan vanaf de koppositie te domineren. Met Ronald Veraar en Edgar Westerhuys op onze hielen wisten we de laatste race en daarmee de North Sea Regatta te winnen.

Wij genieten nog even na van een prachtig evenment maar kijken alweer uit naar de volgende!

De kalender voor de komende 5 weken ziet er als volgt uit:

24/25 mei  Slag om Delft (Matchracen)
31/1 juni   Class Event Enkhuizen (Fleetracen)
7/8 Juni     Westfalen Cup (Matchracen)

Geen opmerkingen: