zondag 25 mei 2008

Jurjen Feitsma wint Biglift Slag om Delft

Het programma bestond 3 delen te weten:

1. full round robin (iedereen 1 keer tegen elkaar)
2. round robin (top 4)
3. finale

Round Robin 1

Het team SLAM Sailing Team bestond dit jaar uit Florence van Mierlo, Martijn Punt en Ik: Jeroen den Boer. Wij moesten als eerste tegen Robert Janssen. Helaas verloren we deze wedstrijd.

Na de 2 wedstrijden tegen Marc Timmer en Thijs Moens te hebben gewonnen stonden we met 2 punten uit drie wedstrijden in ieder geval al met 1 been in de volgende ronde, slechts 1 van de twee volgende wedstrijden winnen zou voldoende zijn om door te gaan naar ronde twee.

De wedstrijd tegen Gaston Loos verloren we helaas, maar we hadden iets meer geluk tegen Jurjen, die we net na de laatste bovenboei uiteindelijk achter ons wisten te krijgen.  De eerste round robin werd uiteindelijk gewonnen door Gaston Loos die al zijn wedstrijden wist te winnen. Jurjen, Robert en Ik eindigden gelijk en dit kon niet worden opgelost door naar onderling resultaat te kijken.

Uiteindelijk moest er geloot worden voor plaats 2, 3 en 4. Om te bepalen wie als eerst tegen wie moest in de 2de ronde. De 2de ronde bestond uit een round robin met de beste 4 teams. De twee teams van de TU-Delft, Marc en Thijs, waren beiden uitgeschakeld.

Round Robin 2

In de 2de ronde wonnen wij onze wedstrijden van Gaston en Jurjen, en ondanks dat we ruim aan de leiding gingen tegen Robert konden we niet voorkomen dat hij ons voorbij ging in de laatste wedstrijd. Dit zorgde er voor dat Gaston ondanks zijn overwinning in Round Robin 1 niet door ging naar de halve finale, en dat er wederom geloot moest worden tussen Jurjen, Robert en mij, ieder met 2 wins uit 3 wedstrijden.

Dit keer ging het om een boterbriefje naar de finale dat briefje werd gewonnen door Jurjen, waardoor Robert en Ik in een best-of-3 sail off moesten bepalen wie er als winnaar door naar de finale ging.

Sail off

In de eerste wedstrijd waren we te vroeg gestart en moesten we terug, deze verloren we.  De 2de wedstrijd wisten we dan toch te winnen, maar de 3 wedstrijd waren we weer te vroeg en konden we robert niet meer terug halen, ook hadden we 2 penalties opgelopen. Waarvan we er 1 direct moesten nemen na de start. Robert gaf dit niet meer uit handen en Robert wist zich zo te plaatsen voor de finale.

Finale

In de best-of-5 finale won Jurjen met 3-1 van Robert, hierdoor mag jurjen zich de winnaar van de Biglift ‘Slag om Delft 2008’ noemen!

Zodra ik foto's ontvangen heb zal ik ze ook op het weblog zetten.

De eerst volgende wedstrijden zijn:

31 / 1 Juni Pre Europeans, Enkhuizen (Fleetrace)
7 / 8   Juni Westfalen Cup, Duitsland (Matchrace)
14/15 Juni  Summer Regatta, Braassemermeer (Fleetrace)
30/4   Juli   EK J22, La Rochelle, Frankrijk (Fleetrace)

Jeroen den Boer, Delft

Geen opmerkingen: