maandag 18 februari 2008

SLAM Sailing team begint 2008 met overwinning!

Terug in Nederland was zaterdag 16 februari voor ons de eerste wedstrijd met onze eigen boot sinds het wk in Durban in december.

Act 5 van de J22 Matchrace winterserie begon met nog een paar kleine klusjes, de neerhouder was nog niet vervangen, dus moest er een nieuwe tijdelijke oplossing worden gemaakt. Dezelfde oplossing als op het wk moest het werk doen en aangezien die het met 2 dagen windkracht 6 in Durban had gehouden zou dat dit weekend met windkracht 3 ook geen probleem moeten zijn.

Het programma bestond uit 2 round robins met zes deelnemende teams. In de eerste round robin wonnen we alles vrij gemakkelijk. Gaston wisten we over de lijn te zetten even voor het startschot, evenals jildau, die we op het startschot met de neus van haar boot boven de startboei wisten te parkeren.

In de tweede round robin hadden we iets meer moeite, we verloren hier iets meer starts maar wisten de meesten voor de finish toch om te zetten in winst. De tweede wedstrijd tegen gaston werd slecht begonnen, ik dacht hem klem te hebben boven het startschip, totdat de wind naar links draaide en er voor hem een gat ontstond bij het startschip dat ik niet meer dicht kon houden. Dit zou uiteindelijk onze enige verliespot zijn van de dag.

Uiteindelijk wonnen we de serie met 9 overwinningen uit 10 wedstrijden en werd Gaston Loos 2de, en Jurjen Feitsma 3de

1 opmerking:

Frank zei

He Jeroen,

Gefeliciteerd nog met je overwinning, goed gezeild. Tijdens de nabespreking had je nog een vraag over het afvallen als bakboordboot terwijl de andere boot aan het overstag gaan is. Jos heeft op zijn blog een voorbeeldje neergezet van de call die jij hoogstwaarschijnlijk bedoeld. Misschien leuk om even te bekijken. Tot zaterdag!

Vriendelijke groet,
Frank (Umpire in opleiding)