zondag 9 oktober 2011

Audi Muritz Cup gewonnen!!!

And we are back! Na bijna 2 jaar weg te zijn geweest van het internationale circuit hebben we weer een grade 3 gewonnen.

die man in die lange regenjas is de burgermeester van Waren.

Nadat we vanmorgen de round robin zonder verlies punten hadden afgerond moesten we in de halve finale tegen de nummer 4, Lars Hueckstaedt, deze best of three wisten we vrij gemakkelijk met 2-0 te winnen.

In de andere halve finale won Szymik van Oehme en dus moesten we het in de finale in de haven opnemen tegen de Pool. In polen matchracen ze heel veel in de skippy650's en dat was te merken in de eerste wedstrijd kregen we geen grip op de Pool die met zijn strakke boothandeling geen fouten maakte. En zo kon hij relatief makkelijk het eerste punt pakken.

Gelukkig schudde dit ons wakker en konden we in de tweede race revanche nemen door iets agressiever de prestart in te gaan. Door hem op het startschot in de lee-bow te hebben konden we ruimte vragen voor de wal en vervolgens hem net de luwte in dwingen waarna we geen moment in de problemen kwamen.

Het plan voor de allesbeslissende race was een kopie van de laatste wedstrijd worden. Echter was de Pool zich er van bewust dat dat niet ging werken voor hem. Hij wilde de pin! Dan mocht hij van mij de pin hebben. Wij konden echter met meer snelheid net boven hem starten en toen hij ruimte vroeg voor de wal hadden we de perfecte lee-bow te pakken. En konden we bij hem wegvaren. En uiteindelijk onder luid applaus van een 100tal toeschouwers de overwinning en de Suunto Yachtsman geclaimed!

Nu onderweg naar huis en ons voorbereiden op het volgende evenement, Alster Act 21 in Hamburg

Geen opmerkingen: