dinsdag 17 november 2009

3de plaats op de 2e WIWE voor alternatief team HMC, 1ste Overall

Zaterdag stond er veel wind, bleef er dan wel wat over voor vandaag? Gelukkig wel. Vandaag vaar ik met Tjarco Timmermans, Ivan Peute en Sander Speet omdat Jeroen, Joost en Martijn aan het matchracen zijn in Duitsland.

De dag beloofd veel. 31 boten aan de start en een goede wind van 15-20 knopen. Op een buitje na blijft het verder droog.

De boot ligt al in het water omdat er vorige week zondag nog getraind is. Als ik aan kom op de haven zijn de vervangende heren al op zoek naar de boot. En zodra ik terug kom van het clubhuis hebben de heren de boot gevonden en nagenoeg al opgetuigd! Ideaal!

Al vroeg zijn we het water op om aan elkaar te wennen en aan de boot. Na alles goed verdeelt te hebben (Tjarco als stuurman, Ik als grootzeil, Ivan als trimmer en Sander als tacticus/voordek) begonnen we aan de eerste start.

We waren wat laat en daardoor kwamen we niet helemaal op de plek waar we wilden starten. Ondanks dat waren we redelijk weg. We wilden graag naar rechts omdat de wind daar gunstiger was maar onze concurrenten waren het daar niet mee eens en zo konden we niet overstag.

Eenmaal boven ronden we de boei ongeveer als 15de.. Voordewind konden we gelukkig wel onze eigen weg kiezen en via de vlagen wat bootjes inhalen. Na 3 rondjes gevaren te hebben finishten we als 6de.

 

Niet helemaal tevreden met de eerste wedstrijd wisten we wel waar we aan moesten werken. Na de heerlijke soep van Loes(snert met roggebrood en spek) konden we met volle kracht de 2de wedstrijd in. Ook deze keer mochten we weer 3 rondjes varen.

We hadden een goede start en Sander dirigeerde ons naar de goede kant van bui waar veel wind zat. We kwamen als 1ste boven. Downwind wisten we de voorsprong nog verder uit te bouwen met alleen Eelco blok dicht achter ons. Na weer een goed rak naar boven kwamen we weer als eerste boven met nog steeds Eelco achter ons. Helaas wist Eelco ons in te halen bij het 2de downwindse rak toen hij een goede vlag  te pakken had. We waren te laat om in te grijpen en toen vloog hij ons voorbij. Door een niet helemaal perfecte boeironding werd de voorsprong tussen Eelco en ons te groot om daar echt nog iets aan te doen. We werden toch tevreden 2de wat een super resultaat is met een team wat elkaar niet kent.

Uiteindelijk zijn we zondag 3de geworden en op de 2de plaats stond Marieke Poulie en als eerste Eelco Blok. Maar alles bij elkaar opgeteld met de vorige winterwedstrijden erbij staan we nu 1de!

Ik wil Tjarco, Ivan en Sander super bedanken voor de leuke dag!

De uitslagen kun je hier vinden.

Melissa

Geen opmerkingen: