zondag 15 maart 2009

Jeroen met "Triple P" naar 3de plek op IJspegel

Na de winter voornamelijk op maxfun 35's en de J22 te hebben gestuurd, was gister voor de verandering een Farr 30 aan de beurt. De Triple P van Fezie had geen stuurman en toen ik werd gevraagd twijfelde ik geen moment. Tijdens deze IJspegel race bestond het team uit:

1 Joost Kroon
2 Ralph van Etten
3 Ernst-Jan van Houselt 
4 Jeroen van de Velde
5 Toon van Liebergen 
6 Jeroen den boer

Om 9 uur "at the ready" in de haven van Scheveningen voor een trainings rondje om daarna 2 wedstrijden te varen. De stroming stond van het Noorden naar het Zuiden terwijl de wind uit West-Zuid-West kwam. Oftewel lange stuurboard slagen en lange downwinds. Met een wind die tussen de 12 en 18 knopen varieerde was het echt genieten.

De eerste start was om 11 uur en dankzij de stroom naar het zuiden waren er maarliefst 3 teams te vroeg bij de pin-end van de startlijn. Wij hadden een strakke start halverwege de startlijn en konden als 2de de bovenboei ronden achter de Daikin. Uiteindelijk zouden we ook als tweede over de finish gaan en na handicap correctie ook als 2de eindigen.

De tweede start was om 12.55 en met de zelfde omstandigheden wist dit keer iedereen achter de lijn te blijven. Achter de Rosetta rondde we als 4de de eerste bovenboei. Nadat we de Rosetta in het eerste downwind wisten te pakken pakten we ook in het laatste downwind de Farr40 - Hot Flash voorbij te gaan. En finishten we weer als 2de. Echter dit keer was het niet genoeg om de Rosetta voor te blijven na de handicap correctie. Waardoor we als derde eindigden.

Uiteindelijk zag het dagklassement er als volgt uit:

1 Daikin Airco - 1,1
2 Rosetta - 3,2
3 Triple P (wij) - 2,3

De volledige uitslag is te zien op de website van de IJSPEGEL

Geen opmerkingen: