donderdag 30 oktober 2008

Team HMC eindigt 3de in St Quay

"Octobre in Saint Quay" zoals het evenement wordt genoemd vondt plaats op 25 en 26 Oktober. Na 9 uur rijden vanuit utrecht hebben we op vrijdag avond onze intrek genomen in een klein hotelletje in de buurt van de haven. Het team bestond uit Jeroen den Boer, Ronald Veraar, Martijn Punt en Constantijn Weber.
 
Zaterdag begon zonder wind maar al snel pikte de wind iets op waarna we van start konden. Met 9 teams hadden we even zoveel boten tot onze beschikking. Hierdoor konden we op de eerste dag een volledige round robin afwerken. Hierin deden we het boven verwachting door ons met 7 overwinningen uit 8 wedstrijden als 2de direct te plaatsen voor de halve finale.
 
Zondag stond er gelijk veel wind, die alleen maar toenam en pas weer rond 2 uur iets af ging nemen. Het commitee besloot al snel op de dag dat het verstandig was om met een rif in het grootzeil te varen. De spinaker werd echter niet verboden waardoor menig loefduel in een broach eindigde. De nummers 3 tot en 8 mochten het tegen elkaar opnemen in de herkansing om de laatste 2 plaatsen in de halve finale. Dit gaf ons de kans om nog het een en ander aan kunsten van de fransen af te kijken.
 
In de Halve finale moesten we tegen de winnaar van de herkansing Cedric Chateau, hoewel we hem in de round robin hadden verslagen, bleek hij in de halve finale met 2-1 net te sterk voor ons. Daarna mochten we het met een sterk afnemende wind het opnemen tegen Simon Troel die met zijn lichte team het ons op bootsnelheid erg moeilijk wist te maken, maar die we uiteindelijk toch met 2-0 wisten te verslaan. En daarmee voor de 2de keer 3de wisten te worden in een grade 3 matchrace event.
 
De einduitslag
 
Inmiddels zijn we van de 147ste naar de 128ste plaats op de wereld ranglijst gegaan en naderen we ons doel van top 100 aan het eind van dit jaar!
 
Volgende wedstrijden
17 November Matchrace Act 1 Winterserie - Braassemermeer
18 November Fleetrace Winterserie - Braassemermeer

Geen opmerkingen: